O Nama

hqdefaultAgencija “Nekretnine Brčko” od nedavno posluje na području Brčko distrikta. Poslujući u Brčkom stekli smo vrijedna znanja vezana za prodaju, kupovinu i povezivanje kupaca i prodavaca nekretnina. Osoblje agencije u prošlo obuku u osnovama poznavanja rada sa nekretninama, načinima stjecanja povjerenja kupaca i prodavaca, te uopšteno o organizaciji posla jedne agencije za promet nekretninama po sistemu kako se to radi u zemljama u okruženju.
Proces kupovine i prodaje nekretnina danas se odvija brže, složenije i odgovornije u svakom pogledu. Naš je cilj taj proces učiniti što jednostavnijim za učesnike na tržištu nekretninama. Njihov prvi korak jeste donošenje odluke o prodaji ili kupovini neretnine, a odmah zatim i odabir kvalitetnog posrednika koji će im u tom procesu pomoći. Izbor posrednika može biti od presudne važnosti za uspjeh tržišne prezentacije određene nekretnine, te na kraju njene prodaje ili kupovine.
Mi u „Nekretninama Brčko“ insistiramo na korektnom odnosu prema svakom prodavcu ili kupcu, kao i prema njihovim nekretninama te na aktivnoj prodaji u kojoj je prodavac uključen koliko i njegov savjetnik iz agencije. Ključna riječ našeg poslovanja jeste liderstvo što podrazumjeva diskretan i profesionalan odnos, aktivnu prodaju, dinamičan marketing te stalni kontakt i savjetovanje sa klijentima. Naši zaposlenici su savjetnici u prometu nekretninama, jer je njihov posao savjetovati kupce ili prodavce o stanju nekretnina na tržištu, dok krajnja odluka ipak ostaje na klijentu.
Sistem našeg rada zasniva se na ugovornom odnosu sa prodavcima nekretnina, sa kojima potpisujemo Ugovor o posredovanju. Kada potpišu ugovor sa našom agencijom, stranke mogu i dalje samostalno prodavati svoju nekretninu, te ukoliko je i prodaju trećem licu koje nije za nekretninu saznalo putem naše agencije, nisu dužni platiti agenciji nikakve troškove. No ukoliko agencija pronađe odgovarajućeg kupca koji je zainteresovan za kupovinu, prodavac je dužan agenciji isplatiti 3% posredničke provizije od stvarno postignute cijene, prilikom potpisivanja prvog pisanog akta o kupoprodaji nekretnine.
Potpisivanjem Ugovora o posredovanju prodavac daje ovlaštenje agenciji da ga zastupa i predstavlja na tržištu nekretnina. Ugovor o posredovanju ujedno je garancija potencijalnim kupcima da su odnosi između prodavca i agencije čisti i razjašnjeni, te da je nekretnina koju agencija nudi zemljišno-knjižno uredna i čista od eventualnih uknjiženih ili neuknjiženih opterećenja. Potvrda o cijeni koja je sastavni dio ugovora garantuje kupcu da je cijena sa kojom agencija nudi nekretninu na tržištu dogovorena sa prodavcem, odnosno da agencija ne mešetari sa cijenama nekretnina, što je na žalost, čest slučaj kod nekih agencija koje svoje poslove ne shvataju ozbiljno.
Nekretnine koje imamo u ponudi oglašavamo na više načina, prvenstveno na svojoj web stranici www.nekretnine-brcko.com koja bilježi izuzetnu posjećenost. Pored naše web stranice, nekretnine obajvljujemo i na vodećim specijalizovanim web portalima u regiji. Štampamo vlastite oglase u kojima objavljujemo najatraktivnije nekretnine u ponudi. Oglasi izlaze svakog mjeseca u tiražu od po 5000 komada i djele se besplatno po 2500 komada stanovnicima Brčkog. Nekretnine uvrštavamo u vlastiti katalog koji prezentujemo potencijalnim kupcima koji dođu u agenciju, dok je najvrijednija baza podataka koju vodimo o svim potencijalnim kupcima u kojoj imamo definisane njihove potrebe za određenom nekretninom. Stoga po prijavi nove nekretnine pozivamo potencijalne kupce iz baze kojima bi takva nekretnina mogla odgovarati i obavještavamo ih o tim novostima u ponudi. Tako se vrlo često, ukoliko nekretnina ima odgovarajući odnos cijene i kvaliteta, dešava da nekretninu prodamo sat ili dva nakon što smo je dobili u ponudu.
Agencija „Nekretnine Brčko“ vodi cijeli proces kupoprodaje od samog početka, odnosno prvog susreta sa prodavcem, pa do samog kraja, odnosno uknjiženja novog vlasnika u zemljišne knjige. Uvođenjem notarijata u BiH posao agencija se donekle promjenio. Mi u Agenciji „Nekretnine Brčko“ smatramo da je ova promjena dobrodošla jer je veliki dio odgovornosti sa Agencija prešao na notare, koji imaju lakši i bolji uvid u zemljišne knjige. Naša saradnja sa notarima na području Brčkog je odlična, te se svi poslovi i pored velikih gužvi i opterećenja notara završavaju uredno i na vrijeme.
Misija „Nekretnina Brčko“ je stvoriti pozitivno okruženje za razvoj tržišta nekretnina u ovom dijelu BiH.

Compare Properties

No properties found.
Compare

Favorites

Recent Properties